Sunday

äntligen tillbaka efter ett antal dagars paus från bloggandet..har verkligen inte hunnit med det.
hänt en massa kul saker och jag har knappt varit hemma mer än tagit en snabbdusch, ätit eller bytt om. Rugbyn var seg, otorligt onödigt att lägga ut dem pengarna på de..tyvärr, visst, stämning var det men vad hjälper det när vi förlorar! usch :p
fest efteråt seom iallafall blev lyckad, kaggfest, höhö. Kul hade vi!
Fest på fredagen och lördagen också, dock ganska lugna kvällar, har varit rätt trött av mig..men riktigt kul :)
nu ska jag jobba!

Matilda

wednesday 26

tjaoo

uppsatsskrivning blev de på förmiddagen, tog ca 1,5 h för mig, relativt kort tid med andra ord.. men är man väl förberedd så ;) hah.. de blev dock lite väl långt, 12 A4-sidor... not bad.

en religionslektion hanns också med innan skolan var slut för dagen. Då bar det av till stan (löning igår ju:D) tillsammans med issan, sandy, karro och tilda. Sedan blev det en fika på café nilson, macka wienerbröd och varm choklad- 57 kr. Helt ok ändå? Gott och mysigt vare iaf.

Hittade lite småsaker också, smink klänning underkläder.. shoppppppa :)

ikväll tar jag det lugnt hos min pojke,  imon är de en stor dag, rugby och fest, taggad till tusen.

Godnatt så länge!

P

mina tjejer är bäst


idag har varit en av de bästa dagarna på LÄNGE! trots nationella svenska i tre timmar och äcklig mat, haha!
stan med tjejerna, fika och lite shopping. Skoldagen har mestadels bestått av skratt, haha, vet inte vad som hänt på sista dagarna men glad är jag iallafall vilket jag antar är ganska så positivt ;) trött också dessutom, haha men det kan inte hjälpas! utgång ikväll trots allt, BistroBar med tove issan becka! laddar för en toppenkväll. Nu ska jag fixa mig!

Ha en trevlig kväll!

Imorn är det RUGBY! = dubbelseger :)


good night


onsdag, ännu en mycket bra dag och kväll, nu återstår det bara att sova :)
utgång,rugby,utgång,ledig fredag -utgång?! veckan kan inte bli mycket bättre.

Godnatt!
Matilda

from trust to issues




Godnatt!

rörig dag i dag som avslut på en nästan perfekt helg!
i veckan väntar plugg, rugbymatchen (!), fest, stan osv.
dags att sova, sov så gott vänner :)


Matilda

man slutar då aldrig att förvånas


jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, man slutar då fan aldrig förvånas över en del människor! fy vad trött jag blev i natt, för trött för att orka bli arg på riktigt men under dagen idag, usch säger jag bara!
saken är den att det är alltså en gullig liten person (antagligen kille, såklart...) som har hackat sig in på min msn, skrivit en massa j-vla skit till nästan alla på min lista och sedan ändrat lösenordet. idag när jag loggade in på min och äntligen bytte till nytt lösenord, skriver massa människor till mig, där i bland en hel del som jag nästan aldrig snackar med, och undrar om jag verkligen menade det jag skrev i natt och om det verkligen var jag. Jätte kul! har inte ens en aning om vad som skrivits och blivit utgivet för att komma ifrån mig och min msn..har tagit reda på en hel del i dag och det som skrivits är verkligen INTE något man kan blunda för. Och det gör jag inte heller, trot jag vet vem det är och till dig vill jag bara säga att jag vill aldrig mer ha något med dig att göra. Lämna mig i fred.

Matilda

without you

söndag idag och ännu en helg har passerat,  varför går tiden så snabbt helt plötsligt???
slappdag verkligen, men fått en del gjort, städat, tvättat och diskat åtminstone, lite plugg ska också hinnas med.
igår blev de jobb på village, myyyyycke folk, kul ju, även om man var bra trött sen..
bowling och restaurang med villagetjejerna, mysigt.. men alltså, bowlingbanorna på harrys - vadå skeva? haaahh så bowlingen var väl lite si och så :S


rebstar - without you är förövrigt himla bra.

ikväll blir de softish med syster, glass godis och gossipgirl - GGG :D

later
paulina

style by stars





Fina plagg från Style By Stars, gillar detaljerna både på kjolen och klänningen, och såklart färgen!

lyckad helg!


God morgon vänner :)

nyss vaknat nu, ganska trött efter dels fredagkvällen men också gårkvällen. Fredagen blev det dans först alltså, övade till avslutningen med discogruppen. Gick rätt bra ändå, vårt nummer kommer bli skit snyggt :) får ni inte missa! Hem och fixa mig på ca. 35 minuter, iväg med bussen ihop med syster, sedan hoppas jag av och hon åkte vidare till andrej. Cute ;) jag tog mig in på palace (själv..) haha, mötte lite vänner och sedan isabelle och tjejerna. Kvällen gick hyffsat fort, lite dans men mest blev det att umgås och snacka med folk vi mötte, sjukt mycket folk var det! Kul kväll! Kom hem lite väl sent bara..och lite mycket blev det också så igår kan jag säga, var inte en toppenmorgon..men det gick över under dagen som tur var. Village och jobb alltså, mycket mycket mycket folk, vilket resulterade i mycket att göra, vilket är roligast såklart. Folk har redan börjat handla julklappar, mysigt, så man kan nog säga att julhandeln kommit igång nu.

Hem en snabbis emellan för att sedan spela bowling på harrys, jag gick ut hårt, haha, började med två X (strike), för att sedan fortsätta ganska hyffsat bra, kul var det! vi gick sedan till ernesto för att äta, mammi jag syster och fyra tjejer som jobbar hos oss på village, trevligt var det och ganska god mat, skulle inte tagit pizza bara..hmm. Men god mat har dem annars där, verkligen! Lina drog efter ett tag och jag tog mig till bistrobar. Lugn kväll med mestadels vattendrickande blev det men också väldigt rolig! träffade mycket nytt folk som var jätte snälla mot lilla mig och mycket dans blev det :) Kul!

helgen har alltså innehållit två toppenkvällar för min del, verkligen lyckat! idag blir det some studies och sedan måste jag hämta min cykel istan..sola blir det kanske då med.
Solen skiner, och fortfarande ligger det lite snö på marken, minusgrader och slutet av november. Underbart!

Ha en trevlig dag! vi hörs senare.

Matilda

utgång på schemat!


veckan har gått ovanligt fort! mycket inställda lektioner och ledighet, sånt gillar vi :) stan efter vår enda och sista lektion idag, jag och issan tog oss till gina tricot för en snabbtitt, som resulterade i ett ganska långvarit besök med shopping! Spetsbodies för bådas del, vit för issan och svart för mig, så fina! en halsduk-liknande sak som man trär över huvudet bara, ingen aning om vad den kallas, haha, snygg var den iallafall, blev det också för mig :) svart med små stickade bollar.

deichmann för lite provning av skor, dock inga köpta idag heller.. swinget-biljett till festen efter rugbyn på torsdag (!) blev det också köpt. Svenska-arbete med tovish, fika med henne becka och sofie på kullzenska, sedan hem och här är jag nu.

Utgång blir det såklart ikväll, ingen förra helgen plus att det är halva priset i baren och gratis inträde hela kvällen! Great!
Dansa nu först vid åtta, hur man nu kan lägga lektionen där istället för torsdagen..men men. Övning inför julavslutningen! Sedan blir det hem för snabbdusch och fix. Ingen aning om vad jag ska ha på mig än..kanske blir det spetsbody med någon kjol..hmm.

Upt. senare om jag hinner, annars imorn bittit innan jobb at village!

ha en trevlig trevlig trevlig fredagskväll!
Matilda

God morgon :)


drog just upp min rullgardin, vad är det första jag ser? joohoo då, SNÖ! :) fantastiskt. hoppas verkligen på jul md snö i år!
myyysigt. För övrigt är jag trött..ska äta frukost nu, återkommer senare!

Ha en bra dag! Äntligen helg!

Matilda

långpromenad och varm choklad


hemma igen för ett tag sedan, kvällen ledde till en långpromenad i det kalla höst/vintervädret med trevligt sällskap och en varm choklad i handen, kände mig lite som någon slags turistguide som visar runt dittan och dattan i kalmar när det kommer till sevärdheter och byggnader..trevligt var det iallafall :) tack för kvällen. Nu sitter jag i sängen, har kikat runt på lite kläder osv..får visa imorn endel! ätit lite godis och för tillfället lyssnar jag på Coldplay ; talk, lost, fix you, the scientist..underbara!
imorn är det hyffsat kort skoldag, ser jag fram emot, gina tricot under eftermiddagen och självklart, lite plugg....
dags att sova för min del, trött trött trött. Godnatt vänner :) sov gott!

Matilda

P.S Jag har förresten skaffat mig en Facebook idag, välkommen matilda, tack tack. D.S

soft week

japp, denna vecka har varit riktigt lugn, except for naturkunskapsprovet som genomfördes i tisdags, men det var faktiskt konstigt nog rätt lugnt det också.. inget stort prov, snarare ett litet läxförhör, hmm.. måndagens råplugg kändes lite smått onödigt. Tisdagen innehöll även en eftermiddag med dubbellektion på körskolan, motorväg och landsväg - uppe på de högre hastigheterna nu, snart färdig för bokning av teori- och körprov.. men hur vet man om man är redo? personligen känner jag mig långt ifrån redo, men å andra sidan, vem vet om jag är redo om inte jag själv? min körlärare? hm.. får se lite hur de blir med de där, känns skönt att snart ha körlektionerna klara i vilket fall!

annars har de inte blivit mycke plugg och sånt i veckan och inte heller nästa vecka, men en svenska uppsats ett förbereda närmar sig. Jag undrar vad jag ska skriva om... vill verkligen få till något intressant och trovärdigt denna gången, och speciellt nu när man har chans att förbereda sig! (det är trots allt bara en "inför np-uppsatsen" som ska skrivas så misslyckas jag med np-uppsatsen sen så är det inte hela världen liksom..)

Det blev en massa shopping i jönköping samt växjö, så lite pank är jag tillfälligtvis. men lön snart :D wee
nyöppning av gina tricot, sjukt stort och fint på alla sätt.. blir nog en tur dit imorgon med syster. Sola är något som jag också tänkt hinna med under morgondagen.. kanske även lite plugg? njaa.

jag hoppas på en lugn och mysig fredagkväll med gos hos min poooojke <3
lördag blir de jobb och bowling samt ut och äta med village-tjejerna, skoj ska de bli :D ev. också träffa min sannis, det var alldeles alldeles för längesedan vi sågs du och jag. Du har liksom hunnit fylla 19 år, hallå? <3

Nu blir de loggboksskrivande och lek med lillebror för hela slanten!

publicerar en något gammal (åttan?) fjortis bild för att ni ska få ett gott skratt ;) haha nedå.. så kul är de nog inte (den berömda plattångsfjortisluggen finns trots allt där!!) hihh


Night
P

20 november


upp tidigt för dubbel-körlektion idag alltså, motorväg och lite parkering, gick bättre än jag trodde så jag är helnöjd :) projektarbetestid efter det, alltid lika kul! det går bättre för varje vecka nu tycker jag, kommer bli skitkul! jag fick tillbaka vår tomtedräkt som blivit handtvättad i ett badkar, haha, vi fick oss ett gott skratt. Och fler sådana under eftermiddagen i bibblan med svenska-arbetet ihop med tove becka och sofie.
ikväll blir det lugnt och imorn kväll får vi se, lugnt med tjejerna eller utgång! gina tricots nyöppning ska jag kolla in imorn med. Wooho! hörs senare,

Matilda

if you never try, you'll never know




Matilda

nysolad och..fräsch?


Hej på er!

dagen har gått fort trots att jag varit ledig ändå så har jag haft fullt upp. Blev att åka till skolan sen iallafall för att fixa med ett filosofi-arbete med tjejerna, blev inte så tråkigt som det låter ;P och klara blev vi, och bra blev det! Kul. Efter tre timmar i skolan blev det mat på mcdonalds med viktor, satt där ett bra tag o bara pratade om allt möjligt, trevligt var det! åkte hem för att sedan ge mig iväg igen och sola med isabelle! riktigt bra solarie, fräscht och nytt, man blev verkligen brun och mysigt var det där också. Kan jag verkligen rekommendera! lite dyrare men man behövde absolut inte sola så länge för resultat heller, så det var värt det! nu har jag ätit lite och pluggat lite matte. för övrigt har jag haft en ganska jobbig dag..kännt mig stressad över massa av egentligen ingen anledning, konstiga saker har dykt upp bara. när jag gått och tänkt på något så plötsligt bara händer det, när vi pratat om någon så dyker personen precis upp. Sånt där knepigt bara :P Hoppas ni haft en bra dag?

nu ska jag hjälpa mammi lite, sova tidigt för körlektioner imorn bitti dessutom.

Matilda

onsdag


God morgon!

sovit riktigt länge i dag, skönt. pluggat en hel del matte på morgonen och nu ska jag börja fixa i ordning mig. i dag blir det en lugn dag, lite plugg, kanske bowling med mammi och lillebror vid lunchtid. troligtvis träffa en vän efter det, sola med isabelle ikväll :) nytt ställe vid esplanaden här i kalmar, isabelle som testat det tyckte det var jätte bra, nya rör och fräscht. Kul! evigheter sen jag solade sist. hör av mig senare,

ha en bra dag vänner!

Matilda

wooho!


Fick just reda på att jag har inställda lektioner imorn, detta innebär alltså ledighet för min del! woooohoo.
Nu ska jag sova riktigt gott, och länge då, såklart :) Nattinatti!

Matilda

midnight show




shopping i helgen


nya skorna, köpte i helgen i Jönköping. Riktigt snygga och till ett bra pris! skopunkten

Det blev lite annat också såklart, BH från Lindex, kjol från Bikbok, övrigt från min favvo, Monki!
(de två små bollarna symboliserar Monki;s accessoarer i form av coolt halsband och franstoffsar)

/Paulina

upd.


övningskört lite med pappi, hämtade upp mammi och körde en sväng till maxi för att handla lite mat :) nyss ätit ceasarsallad med henne nu, myspys och grymt gott var det! choklad och äntligen hemma, lite matte och fixat lite med tradera-auktionerna som jag lyckades få sålda, två av dem. nu ska jag in i duschen! Ja, och så ser min tisdagkväll ut. Nu kom syster hem med :) puss på henne. Vad gör ni en tisdag kväll, mina vänner?

Matilda

happiness


trots att jag vrickat till foten tre gånger och faktiskt skadat den en av gångerna och fått akut magont, idag så har min dag varit ganska härlig måste jag säga! började med ett svenska-arbete på morgonen som vi kom igång riktigt bra med, jag och tove, fortsatte med lunch som var riktigt god och jag åt mig därför mätt, lycka! affärsjuridik med genomgång av en inlämningsuppgift som jag kände mig nöjd över också, överlevde sedan min och issans laboration i naturkunskap B på eftermiddagen (inte min grej detdär..) och till sist, jag kom just hem från körskolan där jag bara satte mig ner och gjorde datatest C och Fordon klara på första försöken! absolut min dag idag, när det gäller arbete och plugg :) happiness.

däremot så var verkligen inte vädret något att skryta med..duggregn, storm (innebär motvind på hemvägen) och kallt. brr.
lite genomgång av matte blir det nu, efter det får jag väl se lite. Äta något gott och hålla mig inomhus känns ganska bra.

återkommer
Matilda

17 november


inte hunnit med bloggen tidigare idag, men nu så!
skoldagen har varit rätt kul ändå, alltid kul med tjejerna men ja, ibland är man bara för trött. Jag var riktigt trött idag med, som alla måndagar, men det kändes ändå som en hyffsat lugn och skön dag. Kallt men ganska vackert väder ändå :) efter skolan tog jag mig till stan med issan och maggan, kolalde ginas flytt-rea, inget att ha alls, enstaka plagg utspridda i L/XL och alla var otroligt fula och gamla. Hoppas på en bra mycket bättre butik som ska öppna på Torsdag mitt emot village nu! Deichmann var vi på sen också, för att kika lite på skor som jag tittat på innan, de visade sig inte alls vara lika snygga och "billiga" idag tyckte jag inte..så får kika vidare på det där i veckan alltså. Lite affärsjuridik-plugg och fotbollsgalan ikväll!

Tröttare än tröttast just nu, därför dags att sova :) har otroligt ont i höftbenen efter att ha haft ett par nya filippa K jeans hårt tryckta emot höfterna hela dagen, fattar inte alls, det kändes inte som om de var så pass smala i midjan i butiken..usch. Men får försöka töja ut dem på något sätt. trivdes i dem gjorde jag iallafall! Trivs också med mitt rum just nu, ändrade om lite saker sen igårkväll innan jag somnade, lila och cerise till min medaljongvägg (som jag för övrigt är ganska trött på nu), blev iallafall skitnyggt! Godnatt på er, vänner.

Matilda


dags att sova


nu ska jag lägga mig, tidigt upp imorn :) outfiten får bli nya jeansen och tshirten..(tror jag?)
matte C fört ut på morgonen, great. efter skolan blir det antagligen shoppa skor och sedan hem för plugg osv.

Godnatt!
/matilda

pälsjackan


min vita pälsjacka från H&M. sååå gosig!


shopping

här är det jag handlade i helgen i Jönköping,


tröjan som jag fick av faster anna. Monki, gillade den jätte mycket! tack ♥
filippa k
jeans filippa K, köpta på STiL.

pumps med rågummi-sula, kunde inte bestämma mig om dem var fula eller snygga,
men kom tillslut fram till att dem ändå kunde bli skitsnygga till rätt saker. Skopunkten

volangkjol i siden-liknande tyg, faktiskt från barnavdelningen. Så söt på lilla mig! H&M

Matilda

hemma i kalmar igen,


Hej på er!

äntligen hemma igen nu, trots att vi haft det underbart bra så känns det skönt att ha kommit hem nu igen :) Hemma bäst.
begravning och minnesstund med mycket srog och saknad men också en sorts glädje efteråt, jätte fin dag var det.
Kvällen blev lugn med mys hemma hos farmor och farfar, med faster, hennes kille och kusinerna, fick en jättesöt t-shirt av dem i byte mot en annan sak jag lämnade tillbaka från Monki för ett par veckor sen, den ska jag visa er!
i alla fall så åkte vi till mormor och morfar senare, där vi sov över i helgen. Lördagen gick jag upp tidigt, duschade, tog oss till stan för att titta på balklänningar och lite annat smått och gott.
Jag och lina gick runt och kikade på två ställen, varav det andra, hittade vi en hel del fina och började prova vilket tog ett bra tag..köpte dock inte med oss någon hem eftersom det var minst sagt svårt att bestämma sig men efter att ha provat ett antal fick man lite hum om vilken modell och färg man kanske borde satsa på ändå. KUL var det verkligen! Vi gick vidare in mot stan och hann med att titta i ett par butiker innan vi skulle hem och äta middag. Kvällen spenderades med gamla vänner, middag och mys, jätte kul att ses igen, längesedan :) kvällen blev sen men sov så gott så. Upp tidigt idag igen för att först åka till a6 (köpcenter i jönköping) och sedan till växjö för village-inspiration och framförallt, MONKI.
Hittade mig en hel del fint under helgen och lite som ska vara till julklapp, kul kul kul.
det jag fick med mig hem visar jag i ett nytt inlägg senare, nu ska vi bort till village (jag och mammi) för att fixa lite pynt och jag känner verkligen för att ändra om lite i mitt rum.. ny accentfärg till mitt vita och numera rosa rum kanske. Cerise? rött? guld? eller nåt.. återkommer om shoppingen! Hoppas ni haft en bra helg också :)

PUSS
Matilda

Godnatt..


hemma från dans osv. sjukt trött i både kroppen och huvudet..packat färdigt, nästan.
upp rätt tidigt imorn, därför dags att nana nu. Glöm inte tradera auktionerna!

Ha en trevlig helg, hör av mig.
Matilda

drive & party

Det blev en lång onsdag. Ungdomsmottagningsbesök, rugbybiljettsköande + köp, fika med älskling och vid 15-tiden bar det av mot ölands norra halva, tillsammans med trafikskolan för att öva omkörning fram till 19-tiden. Himla lärorikt, precis som halkan även var. Mycket att tänka på dock.... sidospegel, blinkers, ljustuta, justera hel/halvljus, backspegel, nedväxling, döda vinkeln och så själva omkörningen=) men kul var de absolut och trött blev man efter allt bilkörande men också åkande. Tröttheten stoppade mig dock inte från att ta en sväng till KM för att träffa lite tjejor (syster, issan, sandy, filippa och lindis) Vidare till bistro efter det och där träffade jag min pojke + viktor alex, skoj ju! Det blev en lugn kväll - körlektion 8:30 dagen efter vilket måste prioriteras såhär långt kommet. Det blev inte många timmar skönhetssömn (max 4?!) så för min del är de snart läggdags.

imon bär det av till jkpg för att genomgå en del sorgligt men också mycket glatt och mitt schema är fullspäckat.. de blir en hel del shopping förhoppningsvis under lördagen, och det är hög tid för att hålla utkik efter ev balklänning. Det finns ju sååååå mycket.. färger, modeller, tyger, mönster.. puuh när jag tänker på de förstår jag bara inte hur jag någonsin ska kunna bestämma mig för en klänning som dessutom ska kännas perfekt på alla sätt och vis. nå väl, träffa släkt och vänner + någon barndomsvän ska vi också hinna med, innan vi på söndagen åker hemåt igen via växjö (monki!!!!!) och väl hemma blir det match, handboll baby.

Nu är de hög tid för sängen! (att jag är så trött just ikväll... när jag är ledig imon?) hihh

Godnatt och ha en trevlig helg,

/Paulina

the best things in life are free


Gårkvällen blev jätte kul tillslut! helt impuls som sagt, det är de kvällarna som brukar bli de bästa, tycker jag.. inga förväntningar, resulterar i ingen besvikelse. Tvärtom, överraskad! MYCKET folk var det ute på Bistrobar igår (roligt folk liksom..) bra musik (som alltid på onsdagarna) och Kalmar FF killarna såklart, snackade ändå en del med några av dem, trevligt var det! Jag och Isabelle tog oss hemåt först vid halv två-tiden, vilket inte alls var planerat, men hey, hur ofta blir det som man planerat när man är ute egentligen? Kul kväll iallafall, tills jag blev trött.. tack för den tjejer :)

I dag var jag ännu tröttare på morgonen, körlektion vid kvart i åtta, wooho, men som tur var gick det hur bra som helst. Lite matte genomgång med min lärare innan projektarbetestiden satte igång. Började med snack om gårkvällen .m.m. sedan fortsatte vi med samtal, mailande och fixande inför vår modevisning! ååh. längtar sjukt mycket, ska bli så ku!l! är ju fortf. ett tag kvar tills dess..men tiden går fort, och det är mycket som ska planeras :) idag har vi letat band och kontaktat företag för sminkning och fix av modellerna. Hittade ett grymt bra coldplay-liknande band som jag tror skulle passa utmärkt, på Myspace, jätte fina låtar. Så kan dem så lär det bli så :) Det mesta fungerar bra nu, vis som haft en hel del motgångar i början, så det känns jättekul!
Efter skolan var jag i stan med issan en snabbis, mest för att kolla in nya skobutiken mitt emot mammis Village, "Deichmann", faktiskt en hel del riktigt fina skor i min smak! fyra par hittade jag, dock inga köpta förräns efter helgen. Helgen ja, ska ju till Jönköping imorn bitti, förhoppningsvis blir det en del shopping och myspys där. Gamla vänner att umgås med, släkten, längtar bara så fruktansvärt mycket till staden, stort, mycket folk, fina butiker, restauranger, parker..
Ska bli jätte kul! nu ska jag fixa lite, packa och sedan i väg till dansen. Uppdaterar senare,

Matilda

onsdag kväll!

spenderas självklart med tjejerna, ut blir det, dock lugnt för min del som ska upp tidigt imorn för körlektion. Men kul blir det!
alltid lika roligt med implusiva utekvällar mitt i veckan, eller vad säger du isabelle? haha :)
filippa sandra linda issan (tove och becka?) och jag då, KM och sedan blir det Bistrobar där det är "Guldfest med fotbollshjältarna" får se hur mycket fest och hur mycket fotbollshjältar det är väl där!  Jag är på gott humör iallafall :D
Nyss övningskört och fickpakerat med mammi och lillebror en bra stund inne i stan, syster är och gör omkörningen..
så duktig! jaaa, klart hon ska med ikväll, det vore riktigt kul. Återkommer senare! nu måste jag fundera på vad jag ska ha på mig..hmm.


Ha en mysig kväll!

Matilda

take me back to those beautiful days


Onsdag, kort dag i skolan! nyss hemkommen därifrån efter att ha stått i kö ett bra tag för att få mig min RUGBYbiljett. (Rugbyn hålls varje år mellan vår gymnasieskola och en annan "konkurrerande" här i kalmar) Otrolig uppståndelse med sjukt mycket folk, nervositet,hejaklack .m.m. Väldigt stor grej för en rugbymatch men den tas minst sagt på blodigt allvar och kul är det, faktiskt, haha.
Så dit ska jag även i år, som väldigt många andra..

skulle tagit mig till körskolan nu efter men orkade verkligen inte, varken jag eller isabelle så det får bli imorgon istället, eller ja, det SKA bli imorgon istället! Vad som nu säger att jag skulle ha mer ork då..
körlektion 7:45 imorn bitti och sedan skoldagen då. Jaja :) Ut ikväll tror jag inte att det bli, men man ska aldrig säga aldrig. Tove och dem (?) var lite sugna ja..får se hur det blir med det.
Isåfall
måste jag verkligen sova en stund innan, trötttttt.

Dagens outfit

tröja H&M
Kjol Bikbok
Matilda.

rock' n' roll baby

moi

Tradera fynd


sådär jaa, nu ligger mina tradera auktioner ute sex dagar framåt
alla med utropspris på 1 kr. Här är en av dem, du kan sedan ta dig vidare och se alla. Kika på dem :)



home, sweet home


hemma igen alltså. H&M en gång till med mammi efter jobbet, sedan köpte vi med oss mat hem som vi nyss har ätit. Sushi för hennes del och jajamän, gyrostallrik för min! dock lite besviken för den smakade inte som den brukar..synd.
nu ska jag fixa med lite bilder och tradera-auktionerna såklart! efter det blir det lite plugg inför redovisningen imorn.
återkommer strax :)

Matilda

i've got no money


lunch med tjejerna på ströget (som vanligt), myspys! en sväng på stan, mest på kvasten och sedan ner mot gina tricot. H&M har fått in så underbart jäkla mycket fina underkläder!!! ville bara ha allting, och självklart, bara för det, visar det sig att jag inte har typ några pengar alls på kortet. Jag som faktiskt är sparsam? Ja jo..en hel del på sparkapitalkontot, fonderna och födelsedagspengarna men där ska dem väl ändå stanna, på banken eller hemma i sängbordslådan..eller? :p får se hur det blir med den saken. Tur för mig att jag har ett jobb att gå till och tjäna en del änså, synd bara att det är ett bra tag kvar tills nästa lön kommer. Hmm. Undra hur detta ska gå :) Väl i mina tankar kom jag på att det är dags att jag blir medlem på Tradera. Så, ikväll när jag kommer hem kommer auktionerna att sättas igång. Både jag och syster har en hel del gammalt (och nytt som inte passar..). Look out! återkommer om det.

Underkläder från H&M var det ja..helst ett nattlinne också..fina klänningar på VILA, lite småplock från Gina tricot, ett par gråa jeans..nya skor/boots (platta, svarta)..nitskärp. Ja, i helgen ska det bli shopping ändå, det där med pengar får fixa sig. Ledig på Fredag för ett jönköpingsbesök! LÄNGESEDAN! ska bli jättekul men såklart jobbigt också..begravning på fredagsförmiddagen..men fint är det ju också såklart, får tänka så :)

Nehe, back to work!
Matilda


God morgon..


Upp och i väg till körskolan, great..
känner inte sådär jätte värst mycket för det nu men men, får det ju gjort iallafall (..försöker tänka positivt). Skulle vart kvar och pluggat lite teori men icke, hem och sova blir det för min del. Utvilad tills senare idag, tack. Teori blir det imorn! eller nåt.

PUSS på er
Matilda

de börjar närma sig..

jao, tiden går snabbt och jul samt nyår närmar sig, varit mycke prat om nyår på senaste faktiskt, ja redan eller hur, men detta nyår ska verkligen bli planerat och bra på alla sätt har vi sagt.. ha, vi får se hur de blir med den saken men jag hoppas på något skoj :D förra nyår spenderades ju i thailand, och de blev ju lite fest iofs, men de hade varit kul att festa till de ordentligt detta året, inte bara hänga på stortorget vid tolvslaget som alla andra tidigare år... nåväl, fått lite inspiration till eventull nyårsklänning genom asos nu, denna föll verkligen mig i smaken: (hade dock skippat banden samt kapat av den en bit på längden)



Gossipgirl och popcorn time med syster nyss, gossigt..

/Paulina

mys med syster


GossipGirl och popcorn med syster har det blivit i kväll. Först lagade jag mat och åt med bästa lillebror :)
nu ska jag "natta" honom och sedan blir det troligtvis lite film.
upp tidigt imorn för körlektion (tyvärr..) har ju studiedag eller "resursdag" imorn, så det känns lite jobbigt. Sen blir det lite teoriplugg och troligtvis stan med tjejerna för lunch! jobb på village under eftermiddagen.
later!

Matilda

vårt hem

our house baby!
first of all, this is our house! har bott här i cirka ett år och två månader.
my room
fönster i mitt rum
mitt rummitt rum
i mitt rum, (byrå och sängbord från village)
min säng (förra)
min säng! (har dock uppdaterats, nu har jag en bredare ;)
hade ingen bild mot garderoben (spegeldörrar till en STOR garderob..får bli senare.)
Matilda

monday baby!


heeey you,
nyss vaknat har jag och jag är sur och skittrött, underbart..
skoldagen har varit helt okej, inget stress utan lugn och ro, mycket skratt och prat vilket det brukar bli mest av på måndagarna..men vadå, lite kul får man ju ha ibland också :) Filosofiprovet fick jag tillbaka idag, lyckades riktigt bra (mvg -) vilket jag tar emot med ett stort leende! Filosofi är ändå lite krångligt att förstå sig på, och ett svagt mvg för min del känns mer än bra tycker jag. Jag och Isabelle tog oss en promenad hemåt (tack underbara vän för sällskapet!) jag har sesan bakat bröd, tortilla, yummie yummie, tittat på one tree hill (såklart) och sedan somnade jag i soffan och här är jag nu.
I min säng, vid datorn.

Kom på att ni (de flesta av er) inte har en aning om hur vi bor egentligen..hur det ser ut hemma här. Har för mig att jag hittade ett par bilder på datorn på iallafall mitt rum, ska lägga upp dem senare hade jag tänkt :) kanske skulle vara kul?

Bilder på min pälsjacka och nya kjol kommer också strax!

Matilda

ut och fira!


nu ska jag strax ut och fira KALMAR FF på stortorget med förhoppningsvis kalmars övriga befolkning! woohoo!
mamma och pappa har kommit hem från stockholm, en pälsjacka och en kjol har jag just fått av dem :) BÄSTA!
ska ta kort och visa sen, antagligen imorn kommer dem upp då.
nehe, dags att komma igång lite! SM GULD SM GULD SM GUUUUULD!

Matilda

Mascara

Tävlingstagen för tillfället!

valt att delta i en tävling där vinnaren får en mascara från L'óreal som anordnas av ellinorejonsson Delta vettja!

/P

Sally Hansen <3

sally hansens nailgrowth miracle har syster och jag tidigare bloggat om.. och rekommenderat till alla er som har sköra och mjuka naglar. Det fungerar verkligen och eftersom vi varit så nöjda med detta så joinade jag just en tävling som http://dresslikeaprincess.blogg.se/ anordnar och som avslutas den 10:e november. Vinnaren får produkter från sally hansen via frozza.se, inte illa ju..

/Paulina


Kalmar FF


Vann SMguld!!!!!!!
wooohoo, GRATTIS till oss!

tradera in my heart

vill bara tipsa om att tradera (auktionsajt för er som icke visste) är riktigt hett!

aldrig tidigare provat på detta med auktioner, och heller inte via nätet, eftersom jag och syster oftast skänkt bort våra plagg till välgörenhetsorganisationer eller vänner/släkt men för en vecka sedan la jag upp en topp och den såldes för ca 80 kronor över startbudet! inte illa alltså ;) hade inte väntat mig att den skulle stiga i pris överhuvudtaget så jag är överlycklig!

Det var i och för sig en tröja från Peak, och jag antar att de är lättare att få märkeskläder sålda på tradera än annat en ändå..

nöjd och glad

P

min söndag


hej på er :)

hoppas helgen har varit skön, jag har haft det riktigt bra! sov riktigt länge (som sagt igårkväll), vaknade vid elva tiden och gick upp för att äta frukost vid tolv, för mig är det länge eftersom jag oftast är ganska morgonpigg.
mest tagit det lugnt under dagen, ätit middag med farmor & farfar, syster & bror. Mysigt. Haft lite kontakt med mamma under gårdagen och idag, de är ju i stockholm och har det bra. Kommer hem snart ikväll nu, ska bli kuuul! de hade shoppat en hel del..vill också.
nu har jag nyss fixat linas naglar och målat mina tånaglar (har inga fina naglar annars)
dusch och bara umgås, ta det lugnt blir det ikväll. Trött efter helgen ändå, sena kvällar. Tidigt i säng sen!
Later

Matilda


nytt på h&m


väskoooooooor.. man får liksom aldrig nog?!!
kanske dags att sälja några snart för att få in lite nyheter i garderoben också?

hittade två jättefina nyheter på hm.se för några dagar sedan:






hoppas på att se dem i butik snart...

/P

lördags mys - stan & bio

Det blev en mysig lördag för min del.. soft morgon med sovmorgon och långfrukost - älskling!
Stan med farmor, present till pappa inhandlades (boxershorts) då det är farsdag idag, samt lösnaglar som jag tänkte ordna med senare idag.

Vid 18-tiden blev det bio med farmor och syster, mamma mia - riktigt bra, fina miljöer (grekland) oh vill utomlands!
Därefter blev det en sväng till min pojke, middag och mys. så söt



idag blir det en lugn dag, lite matte, affärsjuridik, fix med bloggen, städning och snart tänkte jag bege mig till stan för lite solning :) mammi och pappi home tonight också, wee :D

skolveckan ser inte ut att bli alltför jobbig, resursdag på tisdag och ledigt på fredag för en helg tillbringandes i jkpg! sjukt längesen, ska bli kul! Inget prov iveckan heller.. dock riskutbildning tis-ons med halka och omkörning. spännande...


Ha en skön söndag!

/Paulina

Godnatt vänner


hemma nu, jätte trött så det är dags att sova. sova riktigt länge och gott! mmm..
bion (Mamma Mia) var super! nästan lite väl mycket för bra för att vara sann liksom, men sjukt fin. skratt & tårar. riktigt bra!
har även sett Holiday nu ikväll, jätte bra film som jag sett några gånger innan. Åh!
nehe, dags för sängen.
Godnatt!

Matilda

Jobb, bio, hemmakväll


Goddag folket!

på village nu för att jobba fram till klockan tre. något trött efter gårkvällen..som i och för sig blev väldigt lugn men ganska kul ändå. Jag och tjejerna möttes på Palace där vi stannade ett par timmar för att umgås lite, ta en drink och självklart dansa en del :) Jag oich Isabelle tog oss till larmtorget och bistrobar framåt ett-tiden och tog varsin korv. Fick sedan skjuts hem efter att ha skrattat en hel del åt ett par stollar som befann sig på torget...haha.

Efter jobbet blir det lite mat, och sedan bio med farmor och syster. Ska se Mamma Mia faktiskt. Har hört från många att den skulle vara bra och jaa..bättre sent än aldrig. KUL!

Kvällen blir lugn, hemma eller film / promenad med någon vän. Bloggar efter bion!

Ha en mysig lördag.

Matilda

Grattis..


TOVE till körkortet!
Så duktigt, gumman <3

Fredag!


äntligen fredag igen, guuud vad tiden går fort i veckorna nu. Härligt :) skoldagen var kort men ganska intensiv..fortsatte titta på en "läskig" film om judendomen och förintelsen på religionen, bra men..lite väl grym tycker jag nog. Hmm.
Efter det hyffsat god mat i matsalen för en gång skull, affärsjuridik - MVG på provet :D vilket gjorde min dag! greeeeat.
efter skolan träffade jag viktor en stund och pratade litegrann, trevligt trevligt. Vidare till stan för en fika med tjejerna, H&M för att köpa mascara och lipsyl, sedan hem med cykeln och nu har jag nyss ätit.

Ikväll blir det tjejerna, toppen, känns längesen! antingen en utekväll eller bara umgås hos någon :)
nu ska jag duscha!
Puuusss.

projektarbete och rättegång


Hej på er :)

Min torsdag har varit väldigt bra på många sätt, framför allt när det kommer till skolan! jaa nu ska ni få höra..
Dagen började lite segt eftersom jag var trött sen vi var ute igår, men blev genast bättre när en mycket bra vän gav mig skjuts till skolan, du är great! Bara att slippa cykla i kylan liksom, morgonen räddad!

Fortsatte med projektarbete (efter att ha pratat igenom gårkvällens bravader med tjejerna..tog en stund. Haha), Jag och isabelle som är ansvariga för modet och kläderna till vår visning/show, gick en runda på stan med en bunt presentationsbrev, runt i de butiker vi hade tänkt oss. Jag vet inte varför men på något knepigt sätt lyckades vi få alla butiker vi velat att ställa upp (eller snarare delta) vid kvällen till vår modevisning! LYCKA! antingen är jag rätt bra på att tala och marknadsföra saker, eller är de helt enkelt villiga att hjälpa till trots att det är ett slags "skolprojekt"..eller så såg vi bara fruktansvärt söta ut, jag i min mössa och isabelle i sin päls! Haha. Låt oss hoppas på det första eller andra alternativet..

I alla fall så gick vi tillbaka till skolan med ett mycket gott humör för nu kommer vårat projekt verkligen att bli seriöst! OCH skitkul. Den femte februari, på Sandra, här i kalmar hålls modevisningen och showen. Det kommer bli sjukt roligt att arbeta med fram tills dess och ännu roligare att genomföra. Nu står modeller som nästa på schemat, ut och jaga med andra ord.. jaga och jaga? men ja, killar och tjejer med bra variation! Toppen helt enkelt.

Rättegång har vi hunnit med att gå på idag också, skoluppgift i rättskunskapen, mycket intressant måste jag säga. Ett fall mellan två personer som slagits inne på Palace här i kalmar en utekväll. Sånt händer ju hela tiden, så det var verkligen spännande att följa, dessutom var det första gången för mig att vara med på en rättegång. Absolut intressant!

Nu ska jag skissa lite på ett par saker.. och sedan dansa.
Hoppas ni haft en lika bra dag som jag!

PUSS!
Matilda

onsdag eftermiddag


hey there!

hemma från skola, körlektion & övningskörning nu. Nyss tittat one tree hill och nu ska jag in i duschen :)
det blir utgång ikväll trots allt, jag issan och malin ska till KM och bistrobar. Dock väääldigt lugnt för min del, ska ha skitkul men utan alkohol, haha, det funkar, promise ;)

nehe, dags att skynda lite så jag slipper stressa som alltid sen..

bloggar innan jag går, eller i natt..mjaau.

Matilda

rosett


it's all about the details

Bokens afton!


Puuuh. Nyss hemkommen från en helkväll i Kalmarsalen. Började bakom scenen för att fixa det sista med inredningen på scen innan författarna började inta sina platser. Sedan blev det tre timmar med underhållande, intressanta föräläsningar och framträdanden av flera mycket duktiga författare (säger jag som knappt aldrig läser böcker, förutom skolarbeten), men jag måste faktiskt medge att jag blev intresserad av det dem sa och av deras böcker!

Jens Lapidus, Mia Törnblom och Mårten Sandén var de mest intressanta enligt mig. Jens (snabba cash) pratade om livet bakom i stockholm, farliga och kriminella livet på stureplan och människorelationer överhuvudtaget, väldigt duktig!
mia var trevligast, pratade en hel del med mig, faktiskt. Glad och pratglad och minst sagt underhållande, pratar och skriver om självkänsla samt självbiografi om sitt före detta liv som knarkare/kriminell.
Och Mårten som skriver om "Petrinideckarna", mest barnböcker som verkade helt otroligt roliga, hade jag haft barn hade jag köpt hela serien, vet att jag läst de första böckerna han skrev när jag gick i fyran/femma..och gillade dem mycket! Great :)

Efteråt stannade vi och plockade undan allt från scenen igen, fick lite beröm för arbetet och den fina dekorationen, och sedan tog oss hem igen. Nu har jag nyss ätit lite och är SJUKT trött. Dags för sängen :)

Imorn är det skolan, körlektion och möjligtvis stan en sväng som står på schemat. Kanske kanske kanske blir det även utgång med tjejerna..det tål verkligen att tänkas på med tanke på mina tre utekvällar förra veckan (men det var ju lov..). Anyway, om det blir utgång blir det nyktert för min del. Punkt slut.
Jag ljuger säkerligen ibland (det vet jag om) men jag håller också det jag lovar. Nu vet ni det. GODNATT!

Matilda

inredning och judendom

japps det är ungefär vad min tisdag har bestått utav.
Det blev skola vid 20 i 9, låååååååååång naturkunskapslektion som de flesta hade lika åsikter om - boooooring och bara allmänt knepig.. förstår inte varför vissa lärare envisas med att strunta i att skriva upp saker och ting på tavlan och istället tala utifrån eget huvud (därmed egen kunskap, vilket resulterar i att man får fel på provet sedan eftersom man läst i boken inför provet och då denna inte innehåller samma kunskap som din lärares huvud gör) nåväl... det ska nog gå bra ändå ;)

riktigt kul dag bortsett från naturkunskapslektionen iaf,... med mina tjejor, alltid skoj med er, mycket skratt blir de ju :D

efter skolan blev det en kort vända till h&m, lindis och filippa var där, fundation inköptes och sedan bar det av till jobbet.. där det visade sig kommit lots of varor, men istället följde jag med mammi till kalmarsalen för att inreda scenen inför den årliga "bokens afton" som hålls just nu i Kalmarsalen och som syster och mammi nu är iväg på medan jag själv sitter hemma och pluggar religion.... och det är här judendomen kommer in, för det är just det som jag skall testas på imorgon förmiddag, och jag känner på mig att det kommer att gå bra, ibland har man bara en sådan god instinkt som säger åt en att det kommer göra det, härligt ju!

det blir troligtvis körskolan imon eftermiddag för lite teori bestående av datatester och pärmar, kanske även lite affärsjuridik? Kvällen blir det BOND på bio med min älskling - 3 månader jueee :) riktigt nice!

Nu blir det åter till judendomens komplicerade värld.... som i själva verket är väldigt lik kristendomens men ähh, iaf. (?) hih

Godnatt och sovgott!

/Paulina


take me back









Thailand December 07/ Januari 08

back at school


hallå :)

tillbaka i skolan idag efter lovet, kändes som längesedan sist, fast samtidigt ändå inte..det är bara så "vanligt" på något sätt, alla är sig lika, miljön är sig lik.. iallafall. Prov i naturkunskap, gick nog ganska bra tror jag :)
körskolan för lite teori, hmm..hem och äta pannkakor, vänner, one tree hill. Telefonsamtal -
nu ska jag i väg till Kalmar salen på "Bokens afton", ska bli trevligt och intressant..tror jag? haha.

återkommer efter det,
Matilda

kärlek


twinsisters

my girls

mardröm


kom på att jag drömde något sjukt i natt..
Jag och några andra (kommer inte ihåg vilka) var ute i någon fin skog en sommardag, sen mitt i alltihopa vid en skogsglänta började vi bli jagade av en katt som bara sprang efter oss. Detta slutade med att katten hoppade upp och rev på mig, bakifrån och satte sig fast med hjälp av sina klor i min rygg. Jag kan inte beskriva hur jävla ont det gjorde men om jag säger att det nästan var märken på ryggen när jag vaknade upp kanske ni förstår.

FY! jag säger då det, det har alltid varit något med katter..
Inte mitt favoritdjur direkt, och rivas så ryggen nästan går sönder, mjau, varför inte?

/Matilda

my Monki favourites


Rosetter, Spets, Volanger
Dessa är några av mina fest-favoriter hos Monki!


hemma i dag


för att inte ha sovit nästan något i natt och för ständig magont och illamående sista dagarna stannade jag hemma idag. Sov sov och sov länge, flera timmar, åt lite grann, sedan gick jag ut på en promenad som mamma tyckte jag behövde. Och visst hade hon nog rätt, otroligt skönt väder ute trots att jag inte hade någon ork alls var det skänt att röra på sig lite i friska luften. Plugg till ett naturkunskapsprov och tv har jag ägnat resten av min dag åt. Även har jag knappt haft en lugn stund, jag är bara förvånad över att det kan hända så mycket en helt vanlig hemma-måndag. Usch jag är verkligen inne i en jobbig period just nu, jag gör det jobbigt för mig själv samtidigt som folk i min omgivning (och inte också dessutom) gör det jobbigt för mig.
Men samtidigt vet jag att, snart kommer bättre tider, så snart jag bara får tid för mig själv kommer jag att ordna upp allt.

it's just a matter of trust. and by now, i'm totally sick of it.

/Matilda

Lördagens festligheter



glada killar på förfesten

på bistrobar

på bistrobar

puss darling!

tack för en trevlig kväll!


dagen efter


jaha..nu har jag äntligen vaknat till och till och med fått i mig lite mat och kaffe (!)
kvällen började bra och fortsatte bättre, var först på en studenfest med endast högskolestudenter iklädda allt möjligt förutom "normala kläder". Där stod vi och förfestade lite med två killkompisar, de enda på festen som inte var utklädda, haha det kändes lite sådär, men det var helt okej ändå trots otroligt mycket folk på otroligt liten yta..

Bistrobar efter detta, champange med mera. Mycket trevligt var det :) senare blev det dans och så vidare.. Inte så mycket folk men god stämning, trevligt folk och bra musik gjorde min kväll!
Jag och Nathalie hade våra roliga stunder, haha, minst sagt, innan hon begav sig iväg till ett annat place.. där jag tillslut hamnade i slutet av kvällen också. omtänksamma vänner har jag minnsann, och det ska jag vara väldigt glad över i dag.
TACK för hjälpen.

Har inte mått så bra i dag på grund av att jag äter för dåligt och sedan får för mig att jag kan dricka alkohol ändå.. men man mår som man förtjänar, i guess..i bland blir det inte helt perfekt bara.

Sovit en bra stund på förmiddagen och sedan ätit lite nyss, egentligen måste ta tag i plugget.. om jag nu känner mig i form för det :s usch.
Tack för en trevlig kväll! nu blir det lugnt ett tag framöver, vilket jag verkligen är i behov av.

Matilda

first of november

jaooo hösten börjar lida mot sitt slut och snart är det vinter,  vilket innebär att det börjar bli sjukt kallt ute.. vinterjackan på snart alltså! Lovet håller även det på att lida mot sitt slut och jag är lite deppig över det, helt klart, även om de varit underbart skönt att bara softa och vila upp sig.

Jobb blev det för min del idag, 11-15 och det var kul :)
sedan blev det middag på zorbas med viktor och nu ikväll har vi haft en mysig middag hela familjen! (längesen alla var samlade känns de som, men jag antar att det blir lite annorlunda tider såhär när det är höstlov.. åtminstone för syster och mig?!) syster har för den delen börjat hänga ute allt mera, 3:e kvällen på typ 4 dagar ikväll va? inte illa ;) haha! kul ju.

blivit lite shopping också, under höstlovet.. bland annat mina riktigt najza jeans från tiger som jag har på mig just nu och som jag förövrigt fick 300:- rabatt på i början av veckan! inte illa de heller nee.. bild: (dock inte på mig)



skinny jeans från tiger



nu kommer min älskling, godnatt!

/Paulina

utekväll!


nu håller jag på att fixa mig, inför, tro det eller ej, ännu en utekväll denna veckan med nathalie :)
det bli att möta upp vänner i stan vid nio, antagligen vidare till bistro bar eller palace sen senare. Kul ska vi ha! samtidigt som jag är trött, så en lugn kväll får det bli ;)

¬ sexual eruption

Ha en trevlig Lördagskväll!

Matilda

Veckan shopping



(Lite knepiga bilder, i allafall, lite av veckans shopping)
Kofta från H&M Divided
BH från Newyorker 

/Matilda

Bästa partylåten



http://www.youtube.com/watch?v=Y2mAj6ceJF8



Lördag


halloween festen hade sina roliga stunder igår, trots att den tillslut, som väntat, slutade i kaos med bråk och stulna saker (inte för min del, som tur var). Mycket folk, lite väl mycket för att det skulle kunna gå "bra" till när det gäller festandet men annars var det en ganska okej kväll ändå. Jag höll mig ganska nykter hela kvällen men trots det lyckades jag trilla två gånger och slå mig ordentligt..inte så kul.

tog mest hand om personer som behövde någon just då och dansade såklart endel med, i min fina prinsessoutfit.. höhö. tack för kvällen :)

Nu har jag nyss gått upp för att fixa frukost, hörs senare. (bilder kanske kommer också)

Matilda